Stina 2011 Plavac mali Remek djelo (1,5 L)

Cijena: 1090,00 kn
Količina: - +
Dodaj u košaricu Dovrši kupovinu

Crno vino - suho

Cijena: 1090,00 kn

Cijena pakiranja: 1090,00 kn

Pakiranje: 1/1,5 (drvena kutija)

 

Alkohol: 15,0 %

Sorta: Plavac mali 100%

Proizvodnja: 350 boca

Raspoloživo: 290 boca

Servirati: 18 ° C

Opis

Stina Plavac mali remek djelo -  magnum

Kao što i ime sugerira, u ovoj boci krije se nešto posebno. Rađen je kao i prethodno opisani Plavac mali majstor, ali od najboljih položaja i u najboljoj godini.  Stina Plavac mali remek djelo imat ćemo samo u najboljim godinama kada nakon fermentacije dobijemo posebno dobra svojstva. Bilo da se radi o posebno voćnom mirisu ili posebnom okusu (najčešće oboje) i taj tank  prolazi poseban proces selekcije da bi se dobilo ovo vino.

Karakterizira ga bogatstvo mirisa i okusa, te zaokruženost i elegancija u ustima. Tanini su svileni na nepcu, a voćnost bogata. Ekstraktno i puno, ali istovremeno elegantno sa savršeno uklopljenom bariknom komponentom.  Vino s dugim potencijalom za starenje. Vino za znalce i za uživanje, najbolje što ovaj podrum ima.

Grožđe dolazi isključivo sa najboljih položaja iz najstarijih vinograda i posebnim godinama. Zbog specifičnosti položaja i nagnutog terena svi se poslovi u vinogradu obavljaju ručno, čime se bitno otežava rad u vinogradu. Radi se o tipičnim položajima s vapnenačkim tlima s dosta skeleta, odnosno kamenja. Vinogradi su stari (50 i više godina) i sa malim prinosima.  Zbog specifičnosti sorte i ekoloških uvjeta proizvodnje  potreba za zaštitom je minimalna. Grožđe se bere isključivo ručno, relativno kasno s ciljem boljeg dozrijevanja polifenola u bobicama.

Grožđe za ovo vino fermentira isključivo u drvenim  bačvama sa vrlo dugom maceracijom, 1 do 2 mjeseca. Stina Plavac mali remek djelo dozrijeva isključivo u novim barrique bačvama proizvedenim od francuskog i slavonskog hrasta. Nakon 12 mjeseci odležavanja, obavlja se kušanje svih bačvi i njihova selekcija. Samo najbolje bačve bivaju izabrane za daljnje dozrijevanje ovog vina, te ostavljamo vino u njima još 12 mjeseci na dozrijevanju. Na taj način vino provede 24 mjeseca u barrique bačvama. Ovim odabiranjem samo najboljeg od najboljeg radimo jednu stepenicu više u proizvodnji ovog posebnog vina. Vino nakon punjenja obavezno odležava godinu dana u boci prije puštanja u prodaju. Vino je vrlo visokog potencijala čuvanja.

 

Nagrade:

  • Brončana medalja, Decanter (berba 2009.)